Pages

Selamat Datang Ke Sadau FM 99.9Mhz dan MoazmarFM ...Dekat Di Hati Menemani Anda Dimana Jua .....Radio Lebah Fm 99.9Mhz ini boleh dinikmati di linkaran 10 km dari studio dengan menggunakan mana mana radio FM ..samada radio kereta atau radio rumah ,radio HP dsb dan kedua dua station radio ini sdah di onlinekan jadi anda boleh mendengar dimana sahaja anda berada di seluruh dunia melalui laman sesawang anda....sebrang masalah dan cadangan sila email ke moazmar@yahoo.com .moazmaqr@yahoo.com.group lebahfm...> Radio LebahFM... 99.9MHZ telah berjaya di onnline ke laman sesawang ...peminat radio kini boleh menikmati siaran radio sadaufm 99.9Mhz dan moazmarFM dimana sahaja berada ..anda boleh klik je kat butang play tu .........Terima kasih atas sokongan anda .......Untuk paparan yang sempurna gunakan explorer 8 keatas...Terima kasih ...untuk melihat paparan lepas sila klik older post ruangan posting paling bawah ..Syukran ........ UQBAH BIN NAFIQ: "Ya Allah, kiranya aku tahu di seberang lautan ini masih ada daratan dan manusia nescaya aku renanginya untuk menjulang bendera Islam di sana". ...............LebahFM..Kenapa??.... Nabi Shalalahu ‘Alaihi Wasallam mengibaratkan seorang mukmin sebagai ‘lebah’. Sesuatu yang tidak merosak dan tidak menyakitkan : “Tidak makan kecuali yang baik, tidak menghasilkan kecuali yang bermanfaat dan jika menimpa sesuatu tidak merosak dan tidak pula memecahkannya.” Semoga diri ini bisa menjadi ibarat lebah. Insya Alla . TGNA: “Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar hijau. Bersabarlah sekejap menunggu warna hijau itu, sementara warna merah dan kuning silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" "SeOrAnG TeMaN, BiLa BeRjAuHaN, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa RiNdU & Bila DeKaT, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa TaKuT BeRpIsAh, JiKa HaRi iNi Ia DaTaNg, JaNgAn BiAr Ia BeRlAlu PeRgI... JiKa EsOk Ia BeRtAnDaNg JaNgAn HaRap Ia KeMbAlI LaGi, SeSuNgGuHnYa, YaNg InDaH ItU PeRtEmUaN, YaNg MaNiS ItU KeMeSrAaN, YaNg PaHiT ItU PeRpIsAhAn, YaNg TiNgGaL HaNyAlAh KeNaNgAn... HiLaNgNyA SeOrAnG TeMaN, IbArAt HiLaNg SeBeLaH TaNgAn, LuKaNya BoLeH DiUbAt TaPi HiLaNgNya TiAdA GaNtI" >
Dunia Sementara Akhirat Selamanya

Bismillahirohmannirohim...

Allah Swt menciptakan Dunia ini untuk kita Manusia.
Namun kita di Ciptakan oleh Allah bukanlah untuk Dunia ini

Allah Swt menciptakan kita adalah untuk kehidupan Akhirat yang Selama-lamanya
Ketetapan Allah bahwasanya Dunia ini hanyalah Sementara saja
Apa saja yang ada di dunia, siapa saja yang berada di Dunia hanya Sementara saja
Kaya di Dunia Kaya yang Sementara
Miskin di dunia miskin pun yang Sementara
Jadi Raja di Dunia raja yang Sementara
Jadi Rakyat pun Sementara sajaJom Tengok Macam Macam TV yg Percuma termasuk tv1/2 dan lagi lagi

Monday, July 15, 2013

Pesan


Wahai anakku,
Beringatlah kamu terdapat dua lapis perisai, bagaikan sebuah rumah yang sudah berpagar elektrik kemudian digali parit lagi. Ini bagi menyelamatkanmu sekiranya terlanjur terlepas satu pagar, masih ada satu lagi pagar yang menyelamatkanmu.

Pagar pertama namanya makruh. Perbuatan makruh ini tak berdosa. Kalau engkau mendekatkan dirimu dengan benda yang makruh, ia bagaikan engkau terlepas pagar pertama (parit), maka yang engkau ada hanyalah pagar elektrik sahaja. Jika ribut nafsumu mengganas, dan tatkala itu ada pohon kayu yang tumbang atas pagar elektrikmu, maka terjebaklah kamu dalam perkara haram yang mengutip dosa.

Wahai anakku,
Ingatlah jika engkau biasa mendekati perkara-perkara yang makruh, kamu akan terasa ringan buat benda haram. Jika engkau menjauhi perkara-perkara yang makruh, nescaya benda haram payah untuk kamu laksanakan kerana iman di hatimu tidak mengizinkannya. 

Namun ingatlah, ini tidak bermaksud kamu telah terselamat daripada kemungkinan melakukan perkara-perkara haram. Ia cuma menguatkan hatimu supaya engkau payah nak melakukan perkara-perkara yang tidak disukai Allah.

Wahai anakku,
Apabila engkau telah berbuat dosa, ingatlah yang penting kamu insaf dan mengenali itu adalah satu dosa dan cepat-cepatlah kamu bertaubat pada Allah. Cepat-cepatlah kamu kembali kepada Allah dan memohon kemampunanNya.

Jangan sesekali engkau tangguh lama-lama taubatmu - kerana syaitan akan datang membisik sehingga nafsumu mengawal mindamu dengan maksiat yang melalaikan dan menyeronokkan sehingga engkau dijangkiti lupa diri.

Wahai anakku,
Tabiatmu yang suka bersembahyang jamaah mesti sentiasa dijaga dan dipelihara. Tatkala imanmu masih kuat, jika sekali-dua kamu bersembahyang di rumah, kamu masih dapat merasai kenikmatan sembahyang bersendirian tidak sesedap bersembahyang jemaah. 

Tapi jangan sesekali mencuba ia selalu, kerana kamu akan dikawal bisikan syaitan sehingga merasakan sembahyang bersendirian lebih nikmat rasanya berbanding solat berjamaah di masjid. Malah kemungkinan satu hari nanti, mindamu yang dibuai bisikan syaitan menyebabkanmu berasa malu dan malas melangkah pergi ke masjid ketika azan berkumandang. Wahai anakku, ambillah bulan Ramadan ini untuk menguatkan ketahanan dirimu daripada digoda bisikan syaitan.

No comments: