Pages

Selamat Datang Ke Sadau FM 99.9Mhz dan MoazmarFM ...Dekat Di Hati Menemani Anda Dimana Jua .....Radio Lebah Fm 99.9Mhz ini boleh dinikmati di linkaran 10 km dari studio dengan menggunakan mana mana radio FM ..samada radio kereta atau radio rumah ,radio HP dsb dan kedua dua station radio ini sdah di onlinekan jadi anda boleh mendengar dimana sahaja anda berada di seluruh dunia melalui laman sesawang anda....sebrang masalah dan cadangan sila email ke moazmar@yahoo.com .moazmaqr@yahoo.com.group lebahfm...> Radio LebahFM... 99.9MHZ telah berjaya di onnline ke laman sesawang ...peminat radio kini boleh menikmati siaran radio sadaufm 99.9Mhz dan moazmarFM dimana sahaja berada ..anda boleh klik je kat butang play tu .........Terima kasih atas sokongan anda .......Untuk paparan yang sempurna gunakan explorer 8 keatas...Terima kasih ...untuk melihat paparan lepas sila klik older post ruangan posting paling bawah ..Syukran ........ UQBAH BIN NAFIQ: "Ya Allah, kiranya aku tahu di seberang lautan ini masih ada daratan dan manusia nescaya aku renanginya untuk menjulang bendera Islam di sana". ...............LebahFM..Kenapa??.... Nabi Shalalahu ‘Alaihi Wasallam mengibaratkan seorang mukmin sebagai ‘lebah’. Sesuatu yang tidak merosak dan tidak menyakitkan : “Tidak makan kecuali yang baik, tidak menghasilkan kecuali yang bermanfaat dan jika menimpa sesuatu tidak merosak dan tidak pula memecahkannya.” Semoga diri ini bisa menjadi ibarat lebah. Insya Alla . TGNA: “Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar hijau. Bersabarlah sekejap menunggu warna hijau itu, sementara warna merah dan kuning silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" "SeOrAnG TeMaN, BiLa BeRjAuHaN, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa RiNdU & Bila DeKaT, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa TaKuT BeRpIsAh, JiKa HaRi iNi Ia DaTaNg, JaNgAn BiAr Ia BeRlAlu PeRgI... JiKa EsOk Ia BeRtAnDaNg JaNgAn HaRap Ia KeMbAlI LaGi, SeSuNgGuHnYa, YaNg InDaH ItU PeRtEmUaN, YaNg MaNiS ItU KeMeSrAaN, YaNg PaHiT ItU PeRpIsAhAn, YaNg TiNgGaL HaNyAlAh KeNaNgAn... HiLaNgNyA SeOrAnG TeMaN, IbArAt HiLaNg SeBeLaH TaNgAn, LuKaNya BoLeH DiUbAt TaPi HiLaNgNya TiAdA GaNtI" >
Dunia Sementara Akhirat Selamanya

Bismillahirohmannirohim...

Allah Swt menciptakan Dunia ini untuk kita Manusia.
Namun kita di Ciptakan oleh Allah bukanlah untuk Dunia ini

Allah Swt menciptakan kita adalah untuk kehidupan Akhirat yang Selama-lamanya
Ketetapan Allah bahwasanya Dunia ini hanyalah Sementara saja
Apa saja yang ada di dunia, siapa saja yang berada di Dunia hanya Sementara saja
Kaya di Dunia Kaya yang Sementara
Miskin di dunia miskin pun yang Sementara
Jadi Raja di Dunia raja yang Sementara
Jadi Rakyat pun Sementara sajaJom Tengok Macam Macam TV yg Percuma termasuk tv1/2 dan lagi lagi

Saturday, July 20, 2013

Aku Risau

Wahai anakku,

Tatkala engkau sakit, bertabahlah. Kerana iika engkau tidak pernah merasai kesakitan, mungkinkah kamu kenal Allah sebagai maha penyembuh?
Seperti juga bila kamu bersedih, ingatlah wahai anakku, tanpa kesedihan, mungkinkah kamu kenal Allah sebagai maha pengasih?

Wahai anak kesayanganku,
Sebagai manusia, kamu tidak akan dapat lari daripada membuat silap. Tapi jika engkau tidak pernah melakukan kesilapan, mungkinkah kamu kenal Allah sebagai maha pengampun? Sama juga tatkala engkau menghadapi masalah, tanpa masalah, mungkinkah kamu kenal Allah sebagai maha mengetahui?

Dalam menghadapi kesusahan, ingatlah pesananku. Kamu kena tekadkan hati. Kamu kena banyak bersabar kerana dunia ini hanya sementara. Oleh itu, masalahmu juga hanya sementara. Tapi anakku, kalau tanpa masalah, mungkinkah kamu tahu merayu-rayu untuk pertolongan Allah untuk menyelamatkan kamu?

Wahai anakku,
Aku sangat bimbang apabila engkau mendapat segalanya di dunia. Aku bimbang masa itu kamu tidak lagi mengenal erti bersyukur kepada Allah. Aku lebih suka kalau kamu hidup dalam kesederhanaan dan ada sedikit serba kekurangan. Kerana sekiranya hidup engkau terlampau sempurna, aku bimbang satu hari nanti kamu merasakan Allah tidak diperlukan lagi dalam hidupmu.

Maafkan aku, kerana aku juga berharap kamu tidak menjadi manusia yang diberi kuasa sepenuhnya. Jika engkau diberi kuasa sepenuhnya, mungkinkah kamu masih lagi bergantung kepada Allah? Aku sangat takut apa yang akan bakal menimpamu kerana aku melihat ramai mula merasai dirinya lebih tinggi daripada Tuhannya setelah mendapat kuasa mutlak.

No comments: