Pages

Selamat Datang Ke Sadau FM 99.9Mhz dan MoazmarFM ...Dekat Di Hati Menemani Anda Dimana Jua .....Radio Lebah Fm 99.9Mhz ini boleh dinikmati di linkaran 10 km dari studio dengan menggunakan mana mana radio FM ..samada radio kereta atau radio rumah ,radio HP dsb dan kedua dua station radio ini sdah di onlinekan jadi anda boleh mendengar dimana sahaja anda berada di seluruh dunia melalui laman sesawang anda....sebrang masalah dan cadangan sila email ke moazmar@yahoo.com .moazmaqr@yahoo.com.group lebahfm...> Radio LebahFM... 99.9MHZ telah berjaya di onnline ke laman sesawang ...peminat radio kini boleh menikmati siaran radio sadaufm 99.9Mhz dan moazmarFM dimana sahaja berada ..anda boleh klik je kat butang play tu .........Terima kasih atas sokongan anda .......Untuk paparan yang sempurna gunakan explorer 8 keatas...Terima kasih ...untuk melihat paparan lepas sila klik older post ruangan posting paling bawah ..Syukran ........ UQBAH BIN NAFIQ: "Ya Allah, kiranya aku tahu di seberang lautan ini masih ada daratan dan manusia nescaya aku renanginya untuk menjulang bendera Islam di sana". ...............LebahFM..Kenapa??.... Nabi Shalalahu ‘Alaihi Wasallam mengibaratkan seorang mukmin sebagai ‘lebah’. Sesuatu yang tidak merosak dan tidak menyakitkan : “Tidak makan kecuali yang baik, tidak menghasilkan kecuali yang bermanfaat dan jika menimpa sesuatu tidak merosak dan tidak pula memecahkannya.” Semoga diri ini bisa menjadi ibarat lebah. Insya Alla . TGNA: “Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar hijau. Bersabarlah sekejap menunggu warna hijau itu, sementara warna merah dan kuning silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" "SeOrAnG TeMaN, BiLa BeRjAuHaN, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa RiNdU & Bila DeKaT, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa TaKuT BeRpIsAh, JiKa HaRi iNi Ia DaTaNg, JaNgAn BiAr Ia BeRlAlu PeRgI... JiKa EsOk Ia BeRtAnDaNg JaNgAn HaRap Ia KeMbAlI LaGi, SeSuNgGuHnYa, YaNg InDaH ItU PeRtEmUaN, YaNg MaNiS ItU KeMeSrAaN, YaNg PaHiT ItU PeRpIsAhAn, YaNg TiNgGaL HaNyAlAh KeNaNgAn... HiLaNgNyA SeOrAnG TeMaN, IbArAt HiLaNg SeBeLaH TaNgAn, LuKaNya BoLeH DiUbAt TaPi HiLaNgNya TiAdA GaNtI" >
Dunia Sementara Akhirat Selamanya

Bismillahirohmannirohim...

Allah Swt menciptakan Dunia ini untuk kita Manusia.
Namun kita di Ciptakan oleh Allah bukanlah untuk Dunia ini

Allah Swt menciptakan kita adalah untuk kehidupan Akhirat yang Selama-lamanya
Ketetapan Allah bahwasanya Dunia ini hanyalah Sementara saja
Apa saja yang ada di dunia, siapa saja yang berada di Dunia hanya Sementara saja
Kaya di Dunia Kaya yang Sementara
Miskin di dunia miskin pun yang Sementara
Jadi Raja di Dunia raja yang Sementara
Jadi Rakyat pun Sementara sajaJom Tengok Macam Macam TV yg Percuma termasuk tv1/2 dan lagi lagi

Saturday, January 5, 2013

Wahai anakku,
Janganlah engkau mencari sanjungan manusia dengan kemurkaan Tuhanmu, kerana engkau akan berpisah dengan manusia yang menyanjungmu, dan kamu akan dihadap kepada Tuhanmu. Tetapi carilah keredhaan Tuhanmu walau ia dibenci oleh rakanmu. Namun sebaiknya engkau carilah kerehaan sahabatmu melalui keredhaan Tuhanmu.

Wahai anakku,
Aku meyaksikan betapa ramainya manusia sanggup mengenepikan ...
keredhaan Tuhannya semata mata mencari keredhaan kawannya. Ia sanggup melanggar perintah Allah demi menjaga hati kawannya. Ia khuatir kehilangan kawannya dari kehilangan Tuhannya.Wahai anakku,
Engkau boleh mencari seramai mungkin kawanmu, namun belum tentu mereka akan redha kepadamu kerana ketaatanmu kepada Tuhanmu. Kerana itu janganlah engkau berdukacita di atas kehilangan sahabatmu kerana ketaatanmu kepada Allah. kerana mungkin dengan cara, Allah ingin memeliharamu dari kejahata mereka yang akan merosakkanmu dan menjauhkanmundari Allah.

Wahai anakku,
Sahabat yang baik itu ialah sahabat yang sering mengigatkan kamu terhadap perentah dan larangan Tuhanmu, bilamana kamu lupa. Berbahagialah wahai anakku, seandainya Allah mempertemukan kamu dengan sahabat sebegini, kerana sukarnya engkau mencari sahabat yang sayang kepadamu kerana Allah dan menegurmu kerana Allah.

Wahai anakku,
Jadilah kamu sahabat yang ikhlas dalam persahabatan kerana Allah. Engkau akan bahagian bersama sahabatmu dalam mentaati perentah Allah dan meninggalkan maksiat kerana takutkan kemurkaan Allah. Alangkah indahnya persahabatan itu, kerana ia sentiasa dalam rahmat Allah. Untuk itu, wahai anakku, pilihlah sahabatmu, kerana saorang sahabat itu boleh membawa kamu ke syurga atau neraka. Sahabat yang baik itu wahai anakku, ialah seorang sahabat yang kamu dengar perkataannya menambahkan ilmumu, engkau lihat perbuatannya mengigatkan kamu kepada alam akhirat, dan engkau berjalan bersamanya, engkau terasa dekat dengan Allah.

Semoga Allah memeliharamu dalam persahabatanmu dan menjauhkan kamu dari sahabat yang merosakkan kamu.

Salam sayang........ Senyum selalu.

No comments: