Pages

Selamat Datang Ke Sadau FM 99.9Mhz dan MoazmarFM ...Dekat Di Hati Menemani Anda Dimana Jua .....Radio Lebah Fm 99.9Mhz ini boleh dinikmati di linkaran 10 km dari studio dengan menggunakan mana mana radio FM ..samada radio kereta atau radio rumah ,radio HP dsb dan kedua dua station radio ini sdah di onlinekan jadi anda boleh mendengar dimana sahaja anda berada di seluruh dunia melalui laman sesawang anda....sebrang masalah dan cadangan sila email ke moazmar@yahoo.com .moazmaqr@yahoo.com.group lebahfm...> Radio LebahFM... 99.9MHZ telah berjaya di onnline ke laman sesawang ...peminat radio kini boleh menikmati siaran radio sadaufm 99.9Mhz dan moazmarFM dimana sahaja berada ..anda boleh klik je kat butang play tu .........Terima kasih atas sokongan anda .......Untuk paparan yang sempurna gunakan explorer 8 keatas...Terima kasih ...untuk melihat paparan lepas sila klik older post ruangan posting paling bawah ..Syukran ........ UQBAH BIN NAFIQ: "Ya Allah, kiranya aku tahu di seberang lautan ini masih ada daratan dan manusia nescaya aku renanginya untuk menjulang bendera Islam di sana". ...............LebahFM..Kenapa??.... Nabi Shalalahu ‘Alaihi Wasallam mengibaratkan seorang mukmin sebagai ‘lebah’. Sesuatu yang tidak merosak dan tidak menyakitkan : “Tidak makan kecuali yang baik, tidak menghasilkan kecuali yang bermanfaat dan jika menimpa sesuatu tidak merosak dan tidak pula memecahkannya.” Semoga diri ini bisa menjadi ibarat lebah. Insya Alla . TGNA: “Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar hijau. Bersabarlah sekejap menunggu warna hijau itu, sementara warna merah dan kuning silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" "SeOrAnG TeMaN, BiLa BeRjAuHaN, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa RiNdU & Bila DeKaT, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa TaKuT BeRpIsAh, JiKa HaRi iNi Ia DaTaNg, JaNgAn BiAr Ia BeRlAlu PeRgI... JiKa EsOk Ia BeRtAnDaNg JaNgAn HaRap Ia KeMbAlI LaGi, SeSuNgGuHnYa, YaNg InDaH ItU PeRtEmUaN, YaNg MaNiS ItU KeMeSrAaN, YaNg PaHiT ItU PeRpIsAhAn, YaNg TiNgGaL HaNyAlAh KeNaNgAn... HiLaNgNyA SeOrAnG TeMaN, IbArAt HiLaNg SeBeLaH TaNgAn, LuKaNya BoLeH DiUbAt TaPi HiLaNgNya TiAdA GaNtI" >
Dunia Sementara Akhirat Selamanya

Bismillahirohmannirohim...

Allah Swt menciptakan Dunia ini untuk kita Manusia.
Namun kita di Ciptakan oleh Allah bukanlah untuk Dunia ini

Allah Swt menciptakan kita adalah untuk kehidupan Akhirat yang Selama-lamanya
Ketetapan Allah bahwasanya Dunia ini hanyalah Sementara saja
Apa saja yang ada di dunia, siapa saja yang berada di Dunia hanya Sementara saja
Kaya di Dunia Kaya yang Sementara
Miskin di dunia miskin pun yang Sementara
Jadi Raja di Dunia raja yang Sementara
Jadi Rakyat pun Sementara sajaJom Tengok Macam Macam TV yg Percuma termasuk tv1/2 dan lagi lagi

Wednesday, January 2, 2013

Derita @Ujian

Wahai anakku,
Janganlah kamu terlalu kecewa dengan apa yang kamu perolehi di dunia ini, kerana itu bukanlah gambaran sebenar nasib kamu di akhirat. Dukacitamu didunia ini jauh lebih ringan berbanding dukacitamu di akhirat, demikian juga kegembiraanmu. 

Wahai anakku,
Ramainya manusia yang berputus asa dengan nasibnya di dunia seolah olah dunia ini lah segala galanya baginya. Engkau boleh menagisi apa yang mendukacitakanmu, kerana tangisan sebahagian fitrah yang telah Allah bekalkan bersamamu. Namun jangan kamu menagisi nasib kamu di dunia seola-olah kamu giada akhirat. Begitu juga janganlah kamu terlalu gembira dengan habuan duniamu, sehingga kamu rasa itulah segala- galanya. 

Wahai anakku,
Orang yang bijak ialah mereka yang membawa kegembiraan dunia sehingga akhirat, manakala manusia yang malang ialah kedukaannya di dunia terus bersambung di kahirat.

Wahai anakku,
Seorang ibu akan seronok melihat anakkya bergembira, namun ia lebih seronok menikmatinya bersama di akhirat. Kerana itu wahai anakku, bawalah kegembiraanmu di dunia dalam ketaatanmu kepada Allah, kerana ia akan membawa keredahaan Allah kepadamu. Namun jangan sesekali engkau ketawa waktu melakukan maksiat, nanti engkau akan menagis di akhirat. Mohonlah keampunan Allah di atas kecuaianmu, dan mohonlah istiqamah di atas ketaatanmu.

Wahai anakku,
Aku sentiasa memohon kepada Allah agar tidak menguji kita dengan sesuatu yang tidak mampu kita hadapinya. Aku sangat yakin bahawa Allah yang Maha Penyanyang itu akan memelihara kita dari ujian yang menggegarkan keimanan sebagaimana ujian ke atas umat sebelum kita.

Aim ya Rabbalalamin.

No comments: