Pages

Selamat Datang Ke Sadau FM 99.9Mhz dan MoazmarFM ...Dekat Di Hati Menemani Anda Dimana Jua .....Radio Lebah Fm 99.9Mhz ini boleh dinikmati di linkaran 10 km dari studio dengan menggunakan mana mana radio FM ..samada radio kereta atau radio rumah ,radio HP dsb dan kedua dua station radio ini sdah di onlinekan jadi anda boleh mendengar dimana sahaja anda berada di seluruh dunia melalui laman sesawang anda....sebrang masalah dan cadangan sila email ke moazmar@yahoo.com .moazmaqr@yahoo.com.group lebahfm...> Radio LebahFM... 99.9MHZ telah berjaya di onnline ke laman sesawang ...peminat radio kini boleh menikmati siaran radio sadaufm 99.9Mhz dan moazmarFM dimana sahaja berada ..anda boleh klik je kat butang play tu .........Terima kasih atas sokongan anda .......Untuk paparan yang sempurna gunakan explorer 8 keatas...Terima kasih ...untuk melihat paparan lepas sila klik older post ruangan posting paling bawah ..Syukran ........ UQBAH BIN NAFIQ: "Ya Allah, kiranya aku tahu di seberang lautan ini masih ada daratan dan manusia nescaya aku renanginya untuk menjulang bendera Islam di sana". ...............LebahFM..Kenapa??.... Nabi Shalalahu ‘Alaihi Wasallam mengibaratkan seorang mukmin sebagai ‘lebah’. Sesuatu yang tidak merosak dan tidak menyakitkan : “Tidak makan kecuali yang baik, tidak menghasilkan kecuali yang bermanfaat dan jika menimpa sesuatu tidak merosak dan tidak pula memecahkannya.” Semoga diri ini bisa menjadi ibarat lebah. Insya Alla . TGNA: “Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar hijau. Bersabarlah sekejap menunggu warna hijau itu, sementara warna merah dan kuning silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" "SeOrAnG TeMaN, BiLa BeRjAuHaN, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa RiNdU & Bila DeKaT, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa TaKuT BeRpIsAh, JiKa HaRi iNi Ia DaTaNg, JaNgAn BiAr Ia BeRlAlu PeRgI... JiKa EsOk Ia BeRtAnDaNg JaNgAn HaRap Ia KeMbAlI LaGi, SeSuNgGuHnYa, YaNg InDaH ItU PeRtEmUaN, YaNg MaNiS ItU KeMeSrAaN, YaNg PaHiT ItU PeRpIsAhAn, YaNg TiNgGaL HaNyAlAh KeNaNgAn... HiLaNgNyA SeOrAnG TeMaN, IbArAt HiLaNg SeBeLaH TaNgAn, LuKaNya BoLeH DiUbAt TaPi HiLaNgNya TiAdA GaNtI" >
Dunia Sementara Akhirat Selamanya

Bismillahirohmannirohim...

Allah Swt menciptakan Dunia ini untuk kita Manusia.
Namun kita di Ciptakan oleh Allah bukanlah untuk Dunia ini

Allah Swt menciptakan kita adalah untuk kehidupan Akhirat yang Selama-lamanya
Ketetapan Allah bahwasanya Dunia ini hanyalah Sementara saja
Apa saja yang ada di dunia, siapa saja yang berada di Dunia hanya Sementara saja
Kaya di Dunia Kaya yang Sementara
Miskin di dunia miskin pun yang Sementara
Jadi Raja di Dunia raja yang Sementara
Jadi Rakyat pun Sementara sajaJom Tengok Macam Macam TV yg Percuma termasuk tv1/2 dan lagi lagi

Saturday, May 11, 2013

Merasa

Alkisah sebuah coretan…

Saya ingat semasa saya sangat kecil, apa yang saya benci makan, kamulah yang kata sedap dimakan untuk memujuk saya makan.

Semasa saya tidur, kamu pun tidur bersama.

Semasa saya bangun, kamu pun nak bangun juga.

Adakah ini kerana kamu nak ikut cara hidup saya?

Saya ingat semasa saya menangis kerana kawan tidak mahu bermain dengan saya, kamu juga mengalirkan air mata. Tapi kamu bukannya ada di sana ketika kawan itu menolak saya. Kawan saya tak nak bermain dengan saya, mengapa kamu menangis bersama?

Tapi apabila saya ketawa, kamu ketawa lagi kuat daripada saya.

Semasa saya mempunyai kerja rumah, kamu juga membuat kerja rumah. Tapi peliknya, saya tak pernah lihat kamu hadir sekolah pun.

Semasa saya ingin menaiki basikal, kamu juga nak ikut sama. Kamu ini semua saya buat kamu nak ikut, walaupun kamu lebih lambat.

Ingat juga semasa saya patah tangan saya kerana jatuh dari pokok – saya sakit tangan tapi kamu kata kamu sakit hati. Akhirnya, kita dua-dua dalam kesakitan.

Semasa saya mengantuk pada waktu malam, kamu juga berasa mengantuk. Dan ketika di katil, kita selalu membaca doa bersama dan kamu suka menggosok belakang saya untuk membuatkan saya lena.

Selepas saya lena, kamu pun terlena sama.

Itu kenangan manis bersamamu sewaktu saya kecil.

Ibu, terima kasih atas segalanya. Saya sayang ibu.

Sekadar berkongsi tulisan daripada anak angkat.

No comments: