Pages

Selamat Datang Ke Sadau FM 99.9Mhz dan MoazmarFM ...Dekat Di Hati Menemani Anda Dimana Jua .....Radio Lebah Fm 99.9Mhz ini boleh dinikmati di linkaran 10 km dari studio dengan menggunakan mana mana radio FM ..samada radio kereta atau radio rumah ,radio HP dsb dan kedua dua station radio ini sdah di onlinekan jadi anda boleh mendengar dimana sahaja anda berada di seluruh dunia melalui laman sesawang anda....sebrang masalah dan cadangan sila email ke moazmar@yahoo.com .moazmaqr@yahoo.com.group lebahfm...> Radio LebahFM... 99.9MHZ telah berjaya di onnline ke laman sesawang ...peminat radio kini boleh menikmati siaran radio sadaufm 99.9Mhz dan moazmarFM dimana sahaja berada ..anda boleh klik je kat butang play tu .........Terima kasih atas sokongan anda .......Untuk paparan yang sempurna gunakan explorer 8 keatas...Terima kasih ...untuk melihat paparan lepas sila klik older post ruangan posting paling bawah ..Syukran ........ UQBAH BIN NAFIQ: "Ya Allah, kiranya aku tahu di seberang lautan ini masih ada daratan dan manusia nescaya aku renanginya untuk menjulang bendera Islam di sana". ...............LebahFM..Kenapa??.... Nabi Shalalahu ‘Alaihi Wasallam mengibaratkan seorang mukmin sebagai ‘lebah’. Sesuatu yang tidak merosak dan tidak menyakitkan : “Tidak makan kecuali yang baik, tidak menghasilkan kecuali yang bermanfaat dan jika menimpa sesuatu tidak merosak dan tidak pula memecahkannya.” Semoga diri ini bisa menjadi ibarat lebah. Insya Alla . TGNA: “Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar hijau. Bersabarlah sekejap menunggu warna hijau itu, sementara warna merah dan kuning silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" "SeOrAnG TeMaN, BiLa BeRjAuHaN, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa RiNdU & Bila DeKaT, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa TaKuT BeRpIsAh, JiKa HaRi iNi Ia DaTaNg, JaNgAn BiAr Ia BeRlAlu PeRgI... JiKa EsOk Ia BeRtAnDaNg JaNgAn HaRap Ia KeMbAlI LaGi, SeSuNgGuHnYa, YaNg InDaH ItU PeRtEmUaN, YaNg MaNiS ItU KeMeSrAaN, YaNg PaHiT ItU PeRpIsAhAn, YaNg TiNgGaL HaNyAlAh KeNaNgAn... HiLaNgNyA SeOrAnG TeMaN, IbArAt HiLaNg SeBeLaH TaNgAn, LuKaNya BoLeH DiUbAt TaPi HiLaNgNya TiAdA GaNtI" >
Dunia Sementara Akhirat Selamanya

Bismillahirohmannirohim...

Allah Swt menciptakan Dunia ini untuk kita Manusia.
Namun kita di Ciptakan oleh Allah bukanlah untuk Dunia ini

Allah Swt menciptakan kita adalah untuk kehidupan Akhirat yang Selama-lamanya
Ketetapan Allah bahwasanya Dunia ini hanyalah Sementara saja
Apa saja yang ada di dunia, siapa saja yang berada di Dunia hanya Sementara saja
Kaya di Dunia Kaya yang Sementara
Miskin di dunia miskin pun yang Sementara
Jadi Raja di Dunia raja yang Sementara
Jadi Rakyat pun Sementara sajaJom Tengok Macam Macam TV yg Percuma termasuk tv1/2 dan lagi lagi

Friday, March 15, 2013

Fikir Fikir

Katakanlah……. suatu hari planet bumi bakal musnah. Semua penghuni bumi mesti menaiki kapal angkasa berhijrah ke planet lain. Oleh kerana ruang pesawat sangat terhad, semua orang mesti pergi dengan sehelai sepinggang  dan membawa  kad pengenalan sahaja, tidak boleh membawa suatu apa pun selain itu hatta sehelai kertas atau sebatang pen sekalipun pun.

Setelah semua penduduk bumi tiba di planet itu dan bumi musnah, rasa-rasanya kitab suci agama manakah yang akan keluar (ditulis semula selengkapnya) terlebih dahulu?

Veda? Bible? Talmud? Avesta? La Goligo? Tao Te Ching? Tripitaka? Lain-lain?

Percayalah, kitab suci Al-Quranlah yang pertama keluar semula, bahkan mungkin satu-satunya kitab suci yang terselamat? Mengapa? Kerana ada ramai umat Islam yang menghafaz keseluruhan isi kitab itu. Yang menghafalnya secara terpisah-pisah (dalam jumlah yang banyak) lagi ramai. Dalam masa yang singkat sahaja ia boleh ditulis semula secara keseluruhannya di planet baru itu. 

Kitab-kitab besar agama lain? Ringkas kata, tidak ada manusia yang menghafalnya keseluruhannya. Secara terpisah-pisah dalam jumlah yang banyak pun tidak ada. Jika usaha dilakukan untuk mengumpul dan mencetaknya semula, pasti akan banyak lompong-lompong yang akan lompong buat selama-lamanya.

Inilah salah satu kelebihan Al-Quran. Kita mestilah rasa bertuah memilikinya. Kita mestilah selalu membuka, memandang, membaca dan berfikir tentangnya. Kita sudah membuka, memandang, membaca dan berfikir tentangnya hari ini? Jika belum lagi, berniatlah untuk melakukannya : )

No comments: