Pages

Selamat Datang Ke Sadau FM 99.9Mhz dan MoazmarFM ...Dekat Di Hati Menemani Anda Dimana Jua .....Radio Lebah Fm 99.9Mhz ini boleh dinikmati di linkaran 10 km dari studio dengan menggunakan mana mana radio FM ..samada radio kereta atau radio rumah ,radio HP dsb dan kedua dua station radio ini sdah di onlinekan jadi anda boleh mendengar dimana sahaja anda berada di seluruh dunia melalui laman sesawang anda....sebrang masalah dan cadangan sila email ke moazmar@yahoo.com .moazmaqr@yahoo.com.group lebahfm...> Radio LebahFM... 99.9MHZ telah berjaya di onnline ke laman sesawang ...peminat radio kini boleh menikmati siaran radio sadaufm 99.9Mhz dan moazmarFM dimana sahaja berada ..anda boleh klik je kat butang play tu .........Terima kasih atas sokongan anda .......Untuk paparan yang sempurna gunakan explorer 8 keatas...Terima kasih ...untuk melihat paparan lepas sila klik older post ruangan posting paling bawah ..Syukran ........ UQBAH BIN NAFIQ: "Ya Allah, kiranya aku tahu di seberang lautan ini masih ada daratan dan manusia nescaya aku renanginya untuk menjulang bendera Islam di sana". ...............LebahFM..Kenapa??.... Nabi Shalalahu ‘Alaihi Wasallam mengibaratkan seorang mukmin sebagai ‘lebah’. Sesuatu yang tidak merosak dan tidak menyakitkan : “Tidak makan kecuali yang baik, tidak menghasilkan kecuali yang bermanfaat dan jika menimpa sesuatu tidak merosak dan tidak pula memecahkannya.” Semoga diri ini bisa menjadi ibarat lebah. Insya Alla . TGNA: “Perjalanan ini akan terhenti sekejap di lampu isyarat, dan akan diteruskan apabila lampunya bertukar hijau. Bersabarlah sekejap menunggu warna hijau itu, sementara warna merah dan kuning silih berganti. Tapi ingat enjin jangan dimatikan!" "SeOrAnG TeMaN, BiLa BeRjAuHaN, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa RiNdU & Bila DeKaT, DiA AkAn MeNaNgIs KeRaNa TaKuT BeRpIsAh, JiKa HaRi iNi Ia DaTaNg, JaNgAn BiAr Ia BeRlAlu PeRgI... JiKa EsOk Ia BeRtAnDaNg JaNgAn HaRap Ia KeMbAlI LaGi, SeSuNgGuHnYa, YaNg InDaH ItU PeRtEmUaN, YaNg MaNiS ItU KeMeSrAaN, YaNg PaHiT ItU PeRpIsAhAn, YaNg TiNgGaL HaNyAlAh KeNaNgAn... HiLaNgNyA SeOrAnG TeMaN, IbArAt HiLaNg SeBeLaH TaNgAn, LuKaNya BoLeH DiUbAt TaPi HiLaNgNya TiAdA GaNtI" >
Dunia Sementara Akhirat Selamanya

Bismillahirohmannirohim...

Allah Swt menciptakan Dunia ini untuk kita Manusia.
Namun kita di Ciptakan oleh Allah bukanlah untuk Dunia ini

Allah Swt menciptakan kita adalah untuk kehidupan Akhirat yang Selama-lamanya
Ketetapan Allah bahwasanya Dunia ini hanyalah Sementara saja
Apa saja yang ada di dunia, siapa saja yang berada di Dunia hanya Sementara saja
Kaya di Dunia Kaya yang Sementara
Miskin di dunia miskin pun yang Sementara
Jadi Raja di Dunia raja yang Sementara
Jadi Rakyat pun Sementara sajaJom Tengok Macam Macam TV yg Percuma termasuk tv1/2 dan lagi lagi

Saturday, September 26, 2009

Seronok Giler .......


Kalau Masa Boleh Diundur Semula

Bestkan KALAU betullah apa yang dikata tu ......
mana mungkin ..mustahil ...tak masuk akal langsung ....
1.Mungkin semua org akn jd mewah dan kaya sbb org akan dpt undur balik masa dan hanya akan cari peluang keemasan sja..segala kegagalan akan dielakkan dari kehidupan seharian..tetapi apalah nilai kehidupan yg dpt dihayati apabila tiada kesusahan yang dihidangkan?
2.Mungkin x lagi yg kecewa dlm percintaan, krn bila putus cinta korg undur masa dan cari couple len yg benar2 ke jinjang pelamin..tapi bernilaikah kasih sayang apabila langsung x diduga?
3.Mungkin semua org akn jadi baik, sebab setiap kali berlaku kesilapan kita akn undur masa dan mengubahnya. tapi kehidupan kita akn jd hambar..betul x?
4. Mungkin semua org akan jd pandai..sbb tiap kali kantoi exam korg undur masa dan study bebetul subjek2 kantoi korg tue..tapi kl sume da pandai mcmane nilai sijil, diploma dan ijazah korg ye?
5.Mungkin dunia akn aman damai krn sume org mengundurkan masa ikut suka hati masing2..tapi aman ke cm2, bkankah semuanya akan lintang pukang? hancur..maka sebab itu masa x boleh diundurkan..
6.Betul kan ...melintang pukang .....oleh itu manfaatkanlah masa kalian dengan sebaiknya ...geng geng face book tu ....geng geng chat ...geng geng puaka internet ....aturkan masa anda ............................kerana setiap detik yang berlalu itu,ianya akan terus melangkah meninggalkan kita .........
Demi masa!

Sesungguhnya manusia dalam kerugian,
Kecuali orang-orang yang percaya, dan membuat kerja-kerja kebaikan,
dan saling berwasiat pada yang benar, dan saling berwasiat untuk bersabar.
(103:1-3)

No comments: